Wierook-Tips

 

Eeuwenoud gebruik

Wierook of soortgelijk wordt al sinds mensenheugenis gebruikt bij ceremonies, rituelen, offers of meditaties gebruikt. Wierook staat bekend om de verbing met het goddelijke, de zuiverende en rustgevende werking. Over de hele wereld werden en worden hout, kruiden, hars of een combinatie hiervoor gebruikt. Afhankelijk van de cultuur, geloof of doel van het gebruik wordt het branden van wierook als een heilige handeling gezien. Hars zoals mirre, copal of olibanum worden ook niet voor niets wel het 'Zweet der Goden' genoemd. Palo Santo betekent letterlijk vertaald 'Heilig Hout'. 

Unieke samenstelling

Veel van de bovengenoemde bestanddelen kunnen in een pure vorm worden gebruikt, maar het gebruik van stokjes of blokjes geeft vanzelfsprekend meer gebruiksgemak. Tijdens ceremonies of meditaties kun je het stokje, indien gewenst, vrijelijk laten branden. De stokjes van Sagrada Madre branden maar liefst zo'n vijftig tot zestig minuten!

Bovendien heeft onze wierook door de gecombineerde werking van de verschillende ingrediënten een toegevoegde waarde aan de bestaande wierook zonder de oorspronkelijke energetische waarde of spiritueel doel uit het oog te verliezen. 

Toewijding

De producten van Sagrada Madre worden vervaardigd in Argentinië. Misschien een minder bekend land als producent van wierook, maar het heeft een levende en levendige cultuur als het gaat om branden van wierook en smudgen. Woorden als 'Sahumo' en 'Sahumerio' betekenen vrijelijk vertaald 'roken' en verwijzen naar het eeuwenlange gebruik hiervan. Uiteraard met dank aan de oorspronkelijke bewoners van Zuid-Amerika die bekend staan om hun kennis van planten en kruiden voor spiritueel en helend gebruik. In alles met eerbied voor Pacha Mama, Moeder Aarde, de wortel van ons bestaan.

 

 

Veilig

Voor het gebruik van wierook zijn nog wel wat wenken te geven;

  • Uiteraard is het de bedoeling om wierookproducten uit de buurt van kinderen en huisdieren te houden
  • Laat bij gebruik binnen de wierook niet onbeheerd achter
  • Het verdient de aanbeveling om de wierook in een goed geventileerde ruimte te gebruiken

Een potje met vogelzand is handig in gebruik; meestal ervaart de gebruiker wel een moment waarop de wierook genoeg heeft gebrand. De atmosfeer van de ruimte heeft zich positief geladen, of er is sprake van een kleinere ruimte waardoor deze snel is gevuld met rook.

De meest veilige en zuinige manier om het stokje of blokje te doven is om het brandende gedeelte in het zand te steken. Geen geklieder met water, of verspilling door het afknippen van een stokje.

Voor het gebruik van wierook zijn ook verschillende soorten houdertjes te koop. (Binnenkort, als het goed is, ook op deze site!)